Clicky


DSV neemt twee in de VS gevestigde logistieke bedrijven over

DSV neemt twee in de VS gevestigde logistieke bedrijven over
22-03-2023 11:40 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

HEDEHUSENE - Dinsdag 21 maart heeft DSV overeenstemming bereikt over de overname van de in de VS gevestigde transport- en logistieke bedrijven S&M Moving Systems West en Global Diversity Logistics. Deze acquisities zullen de positie van DSV binnen de halfgeleiderindustrie versterken, aansluiten bij de nieuwe Phoenix-Mesa Gateway Airport-activiteiten en de groeiende grensoverschrijdende diensten van DSV naar Latijns-Amerika ondersteunen. De transacties zullen naar verwachting in april 2023 worden afgerond, in afwachting van alle juridische formaliteiten.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix en Chandler, Arizona, S&M Moving Systems West en Global Diversity Logistics worden beide gerund door dezelfde familie. Ze hebben in totaal 130 werknemers en zijn actief op elf locaties in Oregon en Arizona. Samen leveren ze diensten op het gebied van binnenlands wegvervoer, internationaal lucht- en zeevracht, warehousing, beurslogistiek en specialistische oplossingen ter ondersteuning van de halfgeleiderindustrie.

"We hebben een sterke aanwezigheid in de VS en deze overnames onderstrepen onze voortdurende toewijding aan het versterken van onze positie, competenties en dienstenaanbod in de VS. Ze bieden ook toegang tot een sterk erfgoed en een schat aan kennis en ervaring in de halfgeleiderindustrie", zegt Niels Larsen, President DSV Air & Sea VS.

Er is een sterke match tussen de respectievelijke bedrijven en operationele structuren van DSV, S&M Moving Systems West en Global Diversity Logistics. Deze acquisities zullen DSV's bestaande voetafdruk in de VS uitbreiden, met name in Arizona, en de lucht- en zee-, weg- en opslagdivisies samenbrengen met de nieuwe acquisities.

"Wat meer dan 100 jaar geleden begon met een enkele vrachtwagen, is aanzienlijk geëvolueerd en gegroeid. Als familiebedrijf hebben we sterke waarden, toegewijde medewerkers en een focus op uitstekende klantenservice, wat een gedeelde kernwaarde is met DSV. Ik ben trots op wat we hebben bereikt en enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk van ons verhaal met DSV", zegt Steve Todare, President S&M Moving Systems West.

Deze overnames passen in de groeistrategie van DSV. Ze zijn een belangrijke stap voor de activiteiten van DSV in de VS en het combineren van deze organisaties zal voor alle partijen verschillende voordelen opleveren.

"We zijn nu onderdeel geworden van de op twee na grootste wereldwijde logistieke dienstverlener en krijgen toegang tot een uitgebreid netwerk, digitale platforms en een uitgebreid dienstenaanbod. Dit stelt ons in staat om onze klanten te blijven ondersteunen door onze bestaande oplossingen en mogelijkheden te verbeteren. We kijken ernaar uit om ons bij DSV aan te sluiten en onze expertise, middelen en niet in de laatste plaats onze getalenteerde mensen samen te brengen", zegt Brooke Todare, President, Global Diversity Logistics.

Verbetering van de grensoverschrijdende oplossingen van DSV

De acquisities van S&M Moving Systems West en Global Diversity Logistics gaan hand in hand met DSV's nieuwe Phoenix-Mesa Gateway Airport-activiteiten en uitbreiding van luchtcharters in Arizona. De vraag van klanten naar diensten naar Latijns-Amerika blijft groeien, en deze acquisities zullen de ontwikkeling van DSV's grensoverschrijdende diensten ondersteunen en klanten een betrouwbare en efficiënte extra toegangspoort tot Latijns-Amerika bieden.

Robert Greene, Executive Vice President, DSV Road US is enthousiast over hoe deze overnames ook de groeiende grensoverschrijdende activiteiten van DSV ten goede zullen komen: "We hebben onlangs onze grensoverschrijdende activiteiten uitgebreid om de groeiende handel tussen de VS en Mexico te vergemakkelijken. We ondersteunen momenteel een reeks klanten in verschillende sectoren en kunnen nu een betrouwbaar alternatief bieden voor Miami. Met twee officiële toegangspoorten tot Latijns-Amerika, we zijn beter geplaatst om aan de behoeften van de klant te voldoen, vooral tijdens drukke periodes en congestie", zegt hij.

Arizona is ook in opkomst als verkoop- en productiecentrum voor elektrische voertuigen, en de extra infrastructuur en het personeelsbestand van deze acquisities zullen DSV ook helpen om aanvullende oplossingen te bieden voor zijn bestaande klanten.

"Als resultaat van deze acquisities krijgen we 130 nieuwe collega's, extra transportmiddelen en meer dan 1 miljoen vierkante meter aan logistieke centra. Dit zal onze Amerikaanse activiteiten versterken en het potentieel bieden om onze contractlogistieke activiteiten in deze regio's verder te ontwikkelen. ”, zegt Michael Marlow, President, DSV Solutions US.

Niels Larsen voegt toe: "DSV zal deze integratie benaderen met integriteit, transparantie en respect voor zowel organisaties als de mensen erin. We kijken er nu naar uit om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen, onze nieuwe collega's bij DSV te verwelkomen en samen te werken aan toekomstige groei voor onze klanten en DSV."

Partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet bekend te maken.

Totdat alle vereiste wettelijke goedkeuringen zijn verkregen en de transactie is afgerond, blijven DSV, S&M Moving Systems West en Global Diversity Logistics afzonderlijke bedrijven en zullen ze hun activiteiten zoals gewoonlijk onafhankelijk runnen.