Clicky


Verdachte van dodelijk verkeersongeval A59 blijft langer vastzitten

Verdachte van dodelijk verkeersongeval A59 blijft langer vastzitten
24-03-2023 15:10 | Ongevallen | auteur Redactie

BREDA - De 33-jarige man uit Zevenbergschen Hoek die ervan wordt verdacht dat hij vrijdagavond 10 maart een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A59, blijft langer vastzitten. Dit heeft de rechter-commissaris vandaag besloten, meldt het Openbaar Ministerie.

De man wordt door het Openbaar Ministerie verantwoordelijk gehouden voor het veroorzaken van het dodelijke verkeersongeval op de A59 bij Sprang-Capelle.

Het ongeluk, vond vrijdag 10 maart in de avond plaats op de A59 ter hoogte van Sprang-Capelle. De verdachte, een 33-jarige man uit Zevenbergschen Hoek, was een van de vier bestuurders die betrokken waren bij het ongeval. Uit een test die vrij direct na het ongeluk gedaan is, bleek dat de man waarschijnlijk te veel alcohol op had en drugs had gebruikt. Daarnaast blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek dat de man te hard heeft gereden.

Door de botsing zijn een vader (46) een moeder (46) en hun twee kinderen van (13) en (10) uit Raamsdonksveer om het leven gekomen.

Doodslag

Het Openbaar Ministerie heeft de bestuurder afgelopen woensdag, 22 maart, aangehouden voor betrokkenheid bij het ongeval en vandaag is hij voorgeleid bij de Rechter-Commissaris voor doodslag. In de visie van het Openbaar Ministerie heeft de verdachte zijn auto die avond op zodanige wijze bestuurd dat er sprake is van voorwaardelijk opzet op de dood van het omgekomen gezin.

 “Oftewel: De verdachte heeft die avond willens en wetens de kans aanvaard, dat met zijn gedrag in het verkeer er ongelukken kunnen gebeuren. En door zijn gedrag heeft ook geleid tot dit ernstige feit. Een feit waarbij vier mensen om het leven zijn gekomen”, aldus de officier van justitie. De rechter-commissaris wees het verzoek toe en dus blijft de verdachte 14 dagen langer vastzitten. De nabestaanden zijn op de hoogte gebracht van deze beslissing.

Ondertussen gaat het onderzoek verder naar de exacte omstandigheden waardoor het ongeluk kon gebeuren.