Clicky


Duitse politie voert controles uit op exceptioneel transport: alle voertuigen in overtreding

Duitse politie voert controles uit op exceptioneel transport: alle voertuigen in overtreding
31-03-2023 10:18 | Transport | auteur Redactie

CUXHAVEN - De Duitse politie heeft afgelopen week in de avond- en nachturen met speciaal opgeleide agenten van het politiebureau van Cuxhaven controles uitgevoerd op exceptioneel transport, met de nadruk op het transport van windturbines. Bij eerdere controles waren al diverse overtredingen geconstateerd.

Bij de controles zijn deze week in totaal 20 voertuigen gecontroleerd. Dit waren voertuigen met transportgewichten tot 130 ton en transportlengtes tot 90 meter. Alle voertuigen bleken overbeladen, in strijd met vergunningen of technische mankementen te hebben.

Bij in totaal 15 gecontroleerde transporten moest de verdere rit in ieder geval tot de volgende dag worden verboden totdat de gebreken waren verholpen.

Zo werden drie partijen constructiedelen voor een windturbinetoren geïnspecteerd. Hier waren de trekkende voertuigen overbeladen doordat de lading verkeerd op de oplegger was gepositioneerd. De agenten vonden ook dat de trekkende voertuigen niet hadden mogen rijden vanwege het ontbreken van verplichte technische onderdelen.

De lading moest met een mobiele kraan van alle drie de heavy-duty transporters worden overgeladen. De ontbrekende technische componenten werden in een vrachtwagenwerkplaats achteraf op alledrie de trekkers gemonteerd.

In totaal startten de ambtenaren 40 bestuursrechtelijke procedures tegen verschillende betrokkenen. Vanwege het grote aantal overtredingen zullen in de toekomst opnieuw overeenkomstige controles plaatsvinden.