Clicky


Formule 1-team Haas dient protest in tegen uitslag GP Australië

Formule 1-team Haas dient protest in tegen uitslag GP Australië
02-04-2023 12:45 | Sport | auteur ANP

MELBOURNE (ANP) - Het Formule 1-team Haas heeft protest ingediend bij de internationale autosportbond FIA tegen de uitslag van de Grote Prijs van Australië. Het Amerikaanse team wil dat Nico Hülkenberg de vierde plaats terugkrijgt.

Hülkenberg lag zevende toen de race in Melbourne na een crash van zijn teamgenoot Kevin Magnussen kort voor het einde werd stilgelegd. Bij de herstart schoof de Duitser op naar de vierde plaats dankzij een megacrash, waarbij diverse coureurs van de baan vlogen of tegen de omheining reden.

Er kwam opnieuw een rode vlag en daaropvolgend een herstart achter de safetycar. Daarbij besloot de wedstrijdleiding om de auto's in dezelfde volgorde laten starten als bij de herstart daarvoor, met Hülkenberg dus weer op plek zeven. Haas is het daar niet mee eens.

Toeschouwers

De stewards krijgen het druk, want ook de organisatie van de Grote Prijs van Australië moet zich verantwoorden bij de wedstrijdleiding. Toeschouwers waren het circuit al opgekomen voor het einde van de race, aldus de FIA.

Er waren ruim 131.000 toeschouwers op Albert Park in Melbourne. Die waren getuige van een rommelige slotfase, met een serie crashes en twee rode vlaggen. Max Verstappen won de race.