Clicky


Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw in Den Haag

Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw in Den Haag
02-04-2023 19:17 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update 21:00 uur] De grote brand die zondagavond woedde in een bedrijfsverzamelgebouw in Den Haag is onder controle.

De brandweer rukte met veel eenheden uit om het vuur dat rond 17.00 uur uitbrak in het pand aan de Castorstraat in de wijk Binckhorst te bestrijden en gaf tegen 20.00 uur het sein brand meester. Er is niemand gewond geraakt.

Volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio was er sprake van forse rookontwikkeling. Omwonenden die last hadden van de rook werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te schakelen. Uit metingen bleek volgens de brandweer dat er geen verontrustende hoeveelheden gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

In het getroffen pand zitten verschillende bedrijven, waaronder een garagebedrijf en een timmerfabriek. Hoe groot de schade is, kon de veiligheidsregio niet zeggen. De oorzaak van de brand is onbekend. De brandweer verwacht nog enige tijd te moeten nablussen en verricht sloopwerkzaamheden om de laatste vuurresten te bestrijden.