Clicky


Trump arriveert in New York voor voorgeleiding

Trump arriveert in New York voor voorgeleiding
03-04-2023 22:37 | Buitenland | auteur ANP/RTR

NEW YORK - Donald Trump is geland in New York aan de vooravond van zijn voorgeleiding. De oud-president vloog met zijn eigen vliegtuig vanuit Florida, een dag voordat hij verwacht wordt bij de politie van New York. De stad heeft behoorlijke veiligheidsmaatregelen genomen voor de komst van Trump.

Dinsdagnacht verblijft Trump naar eigen zeggen in de Trump Tower. "Dinsdagochtend ga ik naar, geloof het of niet, de rechtbank. Amerika zou niet zo moeten zijn!" aldus Trump zondag op zijn eigen sociale media. De oud-president is aangeklaagd voor het betalen van zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels in 2016. De precieze aanklacht is nog niet openbaar gemaakt. De betaling van zwijggeld aan Daniels is op zich geen misdrijf, maar de manier waarop dat administratief is verwerkt zou dat volgens Amerikaanse media wel zijn.

De stad New York verwacht protesten rond de voorgeleiding en heeft daarom maatregelen genomen. Dit weekend plaatste de politie metalen hekken rond de Trump Tower en de straten rond de rechtbank in Manhattan zijn hermetisch afgesloten. Ook zullen enkele zalen van de rechtbank gesloten blijven dinsdag. De NYPD liet zondag weten dat er geen concrete dreiging was in de stad.

Na de procedure op het politiebureau vliegt Trump meteen weer terug naar Mar-a-Lago voor een toespraak.