Clicky


Gevangenisstraf en tbs voor man die zwaargewonde vrouw de Nieuwe Maas inreed

Gevangenisstraf en tbs voor man die zwaargewonde vrouw de Nieuwe Maas inreed
04-04-2023 10:35 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - Het gerechtshof Den Haag heeft dinsdag een 41-jarige man voor doodslag veroordeeld. De man stak vlak voor kerst 2019, na een avond in Bar le Petit in Rotterdam, in de auto zijn (ex) vriendin neer met 26 messteken. Daarna reed hij met haar de Nieuwe Maas in. De man heeft zichzelf kunnen redden, terwijl de vrouw uren later dood werd aangetroffen in de opgetakelde auto. De man krijgt 7,5 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd.

In hoger beroep eiste het Openbaar Ministerie, anders dan in eerste aanleg, een veroordeling voor moord en een gevangenisstraf van 16 jaar en tbs met dwangverpleging. Het hof stelt dat een vooropgezet plan, wat nodig is om tot een veroordeling voor moord te komen, niet te bewijzen is. 

De man verweerde zich door te stellen dat zijn ex hem eerst had gestoken; hij had namelijk een messteek in zijn borst. Het hof vindt dat verweer niet aannemelijk geworden. 

De rechtbank Rotterdam legde de man in 2021 een gevangenisstraf van 8 jaar en tbs met dwangverpleging op. Doordat in hoger beroep de behandeling van de zaak langer heeft geduurd, heeft het hof een gevangenisstraf van 7,5 jaar opgelegd. Net als de rechtbank legt het hof daarnaast tbs met dwangverpleging op.

Aan de moeder van de overleden vrouw is een schadevergoeding van ruim 32000 euro toegekend.