Clicky


AP Moller - Maersk breidt opslagmogelijkheden voor zijn klanten in het VK uit

AP Moller - Maersk breidt opslagmogelijkheden voor zijn klanten in het VK uit
04-04-2023 11:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LIVERPOOL - AP Moller - Maersk (Maersk) breidt zijn netwerk van warehouses in het VK verder uit. Naast magazijnen in Doncaster, in Tamworth en in Kettering, heeft Maersk een huurovereenkomst getekend voor een faciliteit van ongeveer 63.000 m² op SEGRO Logistics Park East Midlands Gateway.

De nieuw gebouwde faciliteit zal in juni 2023 worden voltooid en maakt deel uit van een ontwikkeling van 700 hectare door het Britse vastgoedbedrijf SEGRO. Het logistieke park beschikt over de enige binnenlandse vrijhaven van het VK en een 20 hectare groot Strategic Rail Freight Interchange (SRFI) dat directe treinverbindingen biedt met de zeehavens van Felixstowe, London Gateway en Southampton.

Dit zal de vrachtstromen aanzienlijk versnellen en ook het aantal kilometers van het vrachtvervoer over de weg en daarmee de uitstoot van het achterlandvervoer verminderen. Het magazijn zelf is gebouwd om te voldoen aan lage of zeer lage BKG-emissienormen voor zowel belichaamde als operationele emissies. Het zal een volledig op het dak gemonteerde PV-array bevatten en uitgebreid gebruik maken van gerecyclede bouwmaterialen. Ook worden voorzieningen getroffen voor de exploitatie van een volledig elektrisch wagenpark.

"De East Midlands Gateway-campus is bij uitstek de perfecte blauwdruk voor het optimaliseren van connectiviteit en flexibiliteit binnen toeleveringsketens. Het is niet alleen ideaal gepositioneerd in het VK, maar dankzij de enorme infrastructuur en geavanceerde technologie op de locatie kunnen operaties aan de Britse kusten op de meest duurzame manier vanaf één plek worden uitgevoerd. Het is de belichaming van twee van Maersk's belangrijkste visies voor de toekomst: integratie van logistiek en het bereiken van netto-nulemissies in 2040", aldus Paul Woolass Head of Logistics and Services Products UK & Ireland

Als integrator van logistiek ontwikkelt en levert Maersk oplossingen variërend van zeevervoer tot vervoer over land en door de lucht, contractlogistiek inclusief warehousing & distributie (W&D) en depots, inklaringen, zichtbaarheidsoplossingen en meer. De geïntegreerde supply chain-oplossingen stellen Maersk in staat om meer controle te hebben over de beweging van de vracht van zijn klanten in meerdere stadia van de reis en zo veerkracht en flexibiliteit in de supply chains te brengen.

Met de uitbreiding van haar contractlogistieke faciliteiten versterkt Maersk haar positie verder door een groter scala aan diensten uit één hand aan haar klanten aan te bieden. Maersk biedt haar klanten vandaag geïntegreerde logistieke oplossingen in meer dan 450 magazijnen wereldwijd met een totale oppervlakte van ongeveer 76,4 miljoen vierkante voet (7,1 miljoen vierkante meter). Er zijn plannen om in 2023 en 2024 verschillende extra Maersk-magazijnen in heel Europa in gebruik te nemen.