Clicky


Trump wil zaak verplaatsen van Manhattan naar Staten Island

Trump wil zaak verplaatsen van Manhattan naar Staten Island
04-04-2023 17:01 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG/RTR

NEW YORK - Donald Trump wil dat zijn zaak verplaatst wordt van Manhattan naar Staten Island, ook een van de vijf stadsdistricten van New York. Trump gaat ervan uit dat hij in Manhattan geen eerlijk proces kan krijgen, omdat het een bolwerk van Democraten is.

Hij beklaagt zich op zijn eigen sociale medium Truth Social over de locatie, maar ook over de vooringenomen rechter, die uit een familie van "bekende Trump-haters" zou komen.

De Amerikaanse oud-president stelt dat zijn Republikeinse partij in sommige gebieden op Manhattan slechts 1 procent van de stemmen heeft gekregen en dat het dus een partijdige omgeving is.

Op Staten Island wordt over het algemeen conservatiever gestemd, in 2020 haalde Trump in dat district 57 procent van de stemmen. Daar zou de kans dus groter zijn dat er Trump-aanhangers in de jury belanden.

Trump richt zijn pijlen ook op de rechter Juan Merchan, die "een oneerlijke ramp" was bij een eerdere Trump-gerelateerde zaak. Merchan veroordeelde The Trump Organization voor fraude en legde boetes op. Volgens Trump zijn dat proces en de huidige zaak beide deel van een "heksenjacht" tegen hem en bedoeld om zijn deelname aan de volgende presidentsverkiezingen tegen te gaan.