Clicky


Ultramodern distributiecentrum voor Logistiekconcurrent en Bunzl

Ultramodern distributiecentrum voor Logistiekconcurrent en Bunzl
05-04-2023 09:51 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HAPS - Logistiekconcurrent betrekt samen met Bunzl Retail & Industry een gloednieuw distributiecentrum van circa 34.000 m² op een zichtlocatie langs de A73 in Haps. Het warehouse heeft de BREEAM certificering ‘Very Good’ ontvangen en is daarmee uiterst duurzaam.

Op 30 maart 2023 is een nieuw distributiecentrum van circa 34.000 m² langs de A73 in Haps opgeleverd. Vanaf najaar 2023 zal Logistiekconcurrent samen met Bunzl Retail & Industry het distributiecentrum betrekken. Voor Logistiekconcurrent betekent dit dat de volledige operatie verhuist van Venhorst naar Haps.

Duurzaamheid

Het nieuwe distributiecentrum is voor een groot gedeelte gemaakt van duurzame materialen, ligt vol zonnepanelen en heeft geen gasaansluiting. Er is, met de aanleg van een ecologische zone, gebouwd met de omgeving in het achterhoofd. Op het parkeerterrein zijn vele elektrische laadpalen aanwezig. Het pand heeft het BREEAM ‘Very Good’ label ontvangen als gevolg van een duurzame bouw en oplevering.

“Met de komst van ons nieuwe distributiecentrum blijven we duurzaam investeren in de snelle groei van Logistiekconcurrent en Bunzl Retail & Industry en kunnen we onze klanten ook in de toekomst een hoogwaardige service blijven bieden”, aldus Wilbert van Wachtendonk, MD Bunzl Retail & Industry.

Vier keer groter

Logistiekconcurrent groeit hard en kan met dit nieuwe distributiecentrum haar klanten nog beter van dienst zijn. Vooral de toename in beschikbare kantoor- en warehouseruimte zal hieraan bijdragen. Het distributiecentrum is namelijk vier keer groter dan het huidige distributiecentrum van Logistiekconcurrent.

“We hebben deze enorme uitbreiding aan werkplekken en opslag keihard nodig. We groeien as we speak namelijk letterlijk uit onze voegen”, aldus Hugo de Bie, MD Logistiekconcurrent.

Bunzl

Logistiekconcurrent is sinds juli 2022 onderdeel van het internationale, beursgenoteerde Bunzl. Ronald Hoozemans, MD Bunzl Benelux & Duitsland: “onze klanten op de best mogelijke manier helpen bij de logistiek rondom hun dagelijkse essentiële producten, dat is waar onze mensen het verschil maken. Een uitgekiende distributie is daarbij van groot belang. Ik ben ervan overtuigd dat Bunzl met de ondertekening van de huurovereenkomst van dit geweldige fulfillment center een grote stap zet naar nog hogere klanttevredenheid. Het luidt een nieuwe fase in van groeiversnelling voor Logistiekconcurrent en Bunzl Retail & Industry. Dank ook aan Nabuurs voor de prettige samenwerking. Trots om daar vanuit Bunzl Nederland aan te kunnen bijdragen.”

Nabuurs Supply Chain Solutions, verhuurder van het object aan Bunzl, zal zelf ook logistieke activiteiten hebben vanuit het nieuwe distributiecentrum. Tevens zal ook het nieuwe hoofdkantoor van Nabuurs hier worden gevestigd.