Clicky


VGP overhandigt sleutel aan Loendersloot Global Logistics voor nieuw distributiecentrum op VGP Park Roosendaal

VGP overhandigt sleutel aan Loendersloot Global Logistics voor nieuw distributiecentrum op VGP Park Roosendaal
05-04-2023 10:03 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

'S-HERTOGENBOSCH - VGP, een pan-Europese eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van hoogwaardig logistiek en semi-industrieel vastgoed, heeft op VGP Park Roosendaal de sleutels overhandigd aan Loendersloot Global Logistics.

Het park is gelegen op bedrijventerrein Borchwerf, dicht bij de belangrijke snelwegen A17 en A58/N268, die uitstekende verbindingen bieden van zowel het noorden met het zuiden van het land als met België. Bovendien ligt het bedrijvenpark naast het Centraal Station van Roosendaal, dat - met een van de belangrijkste spoorwegverbindingen tussen Nederland en België – van dit gebied een zeer belangrijk economisch knooppunt maakt.

Loendersloot, opgericht in 1982 en gevestigd in Roosendaal, huurt het tweede gebouw op het VGP-park met een vloeroppervlak van ca. 9.000 m² magazijnruimte en een extra circa 230 m2 voor aangrenzende kantoren en technische, sociale en sanitaire ruimten. Het bedrijf is gespecialiseerd in logistiek, douane en e-commercediensten. Het eerste gebouw in het park met een totaal verhuurbaar oppervlak van circa 41.000 m2 werd eerder reeds in gebruik genomen door e-fullfillment specialist Active Ants en logistiek dienstverlener Raben. Met Loendersloot is het park volledig verhuurd.

In lijn met de ESG-strategie van VGP wordt het gebouw BREEAM gecertificeerd en gepland volgens de duurzaamheidsnormen van de Groep: het zal plaats bieden aan een fotovoltaïsch systeem op het dak met een capaciteit van 985 kWp, waarvan de installatie in april van start gaat. Het VGP Park Roosendaal biedt ook een ondergrondswaterretentiebassin welke 4.108 m3 water kan opvangen om de druk op de lokale afwatering te reguleren en welke in de toekomst voor, onder andere, bewatering van vegetatie gebruikt zou kunnen worden.

Danny de Hoon, COO van Loendersloot Global Logistics, zegt: “Wij kijken er naar uit het gebouw te betrekken om onze bestaande en nieuwe klanten van de juiste service te voorzien zoals zij van ons mogen verwachten. Met deze uitbreiding kunnen we een mooie slag slaan om onze groeiambitie te kunnen verwezenlijken.”

Geerd van Helden, Commercieel Directeur van VGP Benelux zegt: “Wij zijn verheugd om onze laatste ontwikkeling op VGP Park Roosendaal aan Loendersloot over te kunnen dragen. We kijken dan ook met plezier terug op het proces van contractondertekening tot realisatie en de bijdrage die we kunnen leveren aan de groeiambities van Loendersloot.”

Na de lancering van de Benelux in 2018 met de eerste grondaankoop voor Nederland, heeft VGP al meer dan 250.000 m2 BVO aan magazijnen en kantoren ontwikkeld en opgeleverd op haar VGP Park Roosendaal en VGP Park Nijmegen (Oosterhout Gld.). In totaal is de Groep
actief in zeventien Europese landen. Het bedrijf, gevestigd in Antwerpen, België, exploiteert nu 108 parken.

Naast state-of-the-art technologie zijn duurzaamheid en energie-efficiëntie centrale parameters voor de commerciële panden die VGP ontwikkelt. Het bedrijf streeft ernaar om tegen 2025 koolstofneutraal te zijn en is ook bezig met BREEAM- en DGNB-certificeringen en groene stroomopwekking. Als gevolg hiervan is 61 procent van de portefeuille al gecertificeerd en is de groene stroomopwekkingscapaciteit van de VGP Renewable Energy-divisie uitgebreid tot 131,6 MWp, met nog eens 72,7 MWp in de pijplijn.

Alle VGP-kantoren binnen de Groep zijn sinds 1 januari 2022 overgestapt op duurzame energie via een PPA-contract waarbij ons eigen zonnedak van 3,9 MWp op VGP Park Roosendaal de energie levert. De VGP Foundation, opgericht in 2019, heeft al 36 projecten geïdentificeerd die zich richten op sociale thema’s, natuurbehoud en de bescherming van cultureel erfgoed, en heeft tot nu toe € 6,6 miljoen aan financiering van VGP ontvangen.