Clicky


Sarens Group weer volledig in handen van familie Sarens

Sarens Group weer volledig in handen van familie Sarens
05-04-2023 15:13 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

WOLVERTEM - Begoos (Groep Luc Tack) heeft een akkoord bereikt met de familie Sarens om haar participatie in het kapitaal van Sarens te verkopen. Hierdoor wordt Sarens weer voor volledig eigendom van de familie Sarens. Door deze transactie doet Begoos ook afstand van haar mandaat in de Raad van Bestuur van Sarens. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt door de partijen.

In 2021 nam Begoos het minderheidsbelang (22%), voorheen in handen van investeringsfonds Waterland, over van kraangigant Sarens. “Door onze complementaire ervaring in het runnen van internationale bedrijven waren we een ideale partner om het belang van Waterland in 2021 over te nemen. We zijn dan ook verheugd dat we de afgelopen twee jaar de familie Sarens hebben kunnen helpen om haar volledige controle over hun bedrijf”, zegt Luc Tack.

“We willen de familie Tack bedanken voor de samenwerking en toegevoegde waarde van de afgelopen twee jaar. Met alle aandelen in handen van de familie zijn we nu gewapend om ons in de toekomst nog sterker te profileren als de wereldwijde referentie in kraanverhuur, heavy lifting en engineered transport”, zegt Wim Sarens (CEO Sarens).

Deze gebeurtenis is van historische betekenis voor Sarens, zegt het bedrijf. "Sarens is er trots op door middel van deze ontwikkeling zijn robuuste positie in de wereldwijde arena voor zwaar hijswerk te demonstreren, vooral omdat deze verandering plaatsvindt in een tijd waarin belangrijke bijdragers in de sector een tegenovergestelde evolutie doormaken, op zoek naar nieuwe aandeelhouders, weg van de stabiele lange termijn aandeelhouderschap die ze in het verleden hebben gehad. Sarens is er zeker van dat deze stap het eigendom van het bedrijf op lange termijn zal verstevigen en veiligstellen, waardoor de organisatie haar langetermijnstrategie kan verfijnen en het vertrouwen van onze klanten en medewerkers kan versterken."