Clicky


Drugsvangst in oplegger met dubbele bodem in Hendrik-Ido-Ambacht, meerdere aanhoudingen

Drugsvangst in oplegger met dubbele bodem in Hendrik-Ido-Ambacht, meerdere aanhoudingen
07-04-2023 14:51 | Criminaliteit | auteur Redactie

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in een loods in Hendrik-Ido-Ambacht in een oplegger met een dubbele bodem bijna 60 kilo heroïne aangetroffen. In de loods zijn vier mannen aangehouden.

Na onderzoek van de Landelijke Eenheid, Dienst Landelijke Recherche, kwam naar voren dat er een in een loods in Hendrik-Ido-Ambacht verdovende middelen opgeslagen zouden worden. Agenten vielen de loods binnen en troffen hier een oplegger aan.

Op het moment van de inval waren verdachten druk doende de bodem van de oplegger los te maken met een slijptol. De oplegger had namelijk een dubbele bodem. Hierin zat de heroïne verstopt. In totaal trof de politie bijna 60 kilo aan. Een dergelijke partij heroïne heeft een groothandelsprijs van tussen de 600.000 en 700.000 euro, meldt de politie vrijdag.

In de loods waren mannen aanwezig tussen de 26 en 48 jaar. Drie mannen komen uit de omgeving Rotterdam en één uit Iran. Zij zijn allen aangehouden en ingesloten voor verhoor en worden vrijdag voorgeleid in de Rechtbank Oost-Brabant.