Clicky


Sven Mislintat nieuwe directeur voetbalzaken Ajax

Sven Mislintat nieuwe directeur voetbalzaken Ajax
11-04-2023 11:40 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Ajax heeft de Duitser Sven Mislintat aangesteld als directeur voetbalzaken. Hij neemt de functie in die na het vertrek van Marc Overmars in februari 2022 tijdelijk werd ingevuld door Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra. Mislintat heeft een contract getekend dat loopt van 19 mei 2023 tot en met 30 juni 2026, meldt de Amsterdamse club.

Overmars moest ruim een jaar geleden het veld ruimen bij Ajax als directeur voetbalzaken na grensoverschrijdend gedrag. Hamstra en Huntelaar namen tijdelijk de technische leiding over. Zij waren dit seizoen samen met algemeen directeur Edwin van der Sar verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid. Hamstra verliet begin april Ajax, Huntelaar blijft technisch manager en gaat aan Mislintat rapporteren.

De 50-jarige Mislintat was eerder werkzaam bij Borussia Dortmund, Arsenal en VfB Stuttgart. Bij die laatste Duitse club was hij tot november vorig jaar technisch directeur. Bij Dortmund en Arsenal fungeerde Mislintat als hoofd scouting.

Grote eer

Hij maakte vooral naam bij Dortmund met een bijzonder oog voor talent en stimuleerde de aankoop van onder anderen Robert Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang, Shinji Kagawa en Ousmane Dembélé. Die spelers werden voor grote bedragen verkocht aan andere clubs.

"Nadat Edwin mij in februari belde met de vraag of ik geïnteresseerd was om directeur voetbalzaken te worden, stopte ik de gesprekken met andere partijen", zegt Mislintat. "Ik ben geboren en getogen in Dortmund en opgegroeid in de schaduw van grote, traditionele clubs. Sinds mijn jeugd zie ik Ajax als één van de meest iconische voetbalclubs in de wereld. Het is een grote eer om directeur voetbalzaken van Ajax te worden en ik zie het als mijn plicht om de club zo goed mogelijk te dienen."

"Het is goed voor Ajax dat we deze belangrijke positie hebben kunnen invullen met een internationaal ervaren voetbaldirecteur die al snel kan beginnen", zegt directeur Van der Sar. "Aan de zoektocht naar de juiste persoon is een zorgvuldig proces voorafgegaan. We zochten iemand die voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal staat, een internationaal netwerk heeft en oog heeft voor zowel scouting als ontwikkeling en doorgroei van eigen jeugd. Sven voldoet aan het profiel. Daarbij komt dat hij een manier van werken heeft die past bij deze tijd."