Clicky


Gemiddeld 66.000 vertrekkende reizigers per dag verwacht in meivakantie op Schiphol

Gemiddeld 66.000 vertrekkende reizigers per dag verwacht in meivakantie op Schiphol
12-04-2023 14:22 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - In de meivakantie van 2023 vertrekken er vanaf 22 april gemiddeld 66.000 passagiers per dag vanaf Schiphol. Op piekdagen ligt het aantal vertrekkende passagiers ruim boven de 70.000. De piekdagen liggen aan het begin van de meivakantie.

Schiphol heeft er, samen met alle partners, alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat reizigers een goed vertrek hebben vanaf de luchthaven. Zo is in de afgelopen periode hard gewerkt om nieuwe beveiligers te werven en heeft Schiphol een voorlichtingscampagne voor reizigers gelanceerd.

Het aantal passagiers dat vanaf Schiphol vertrekt, ligt 14 procent hoger dan het aantal reizigers dat in de meivakantie 2022 (gemiddeld 58.000 reizigers) vertrok en net onder de cijfers van 2019, pre-covid, toen gemiddeld 72.000 reizigers per dag vertrokken.

Ruim 850 nieuwe beveiligers

De uitgebreide wervingscampagne, samen met de beveiligingsbedrijven op Schiphol, heeft ervoor gezorgd dat het beoogde aantal van 850 nieuwe beveiligers is gehaald. Ruim 850 kandidaten zitten in het screeningstraject, zijn aan de opleiding begonnen of zijn al aan de slag. Ook is er gewerkt aan productiviteitsmaatregelen bij de beveiliging, waar passagiers en hun handbagage worden gecontroleerd. Door betere werkinstructies en slimmer gebruik te maken van de apparatuur gaat de beveiligingscontrole per passagier sneller.

Voorlichtingscampagne: get ready for security

Daarnaast vraagt Schiphol met een uitgebreide voorlichtingscampagne passagiers zich goed voor te bereiden op de securitycontrole op de luchthaven. In de campagne geeft Schiphol tips over welke kleding je het beste aan kunt trekken, maar ook hoe je je bagage slim inpakt.

Op drukke dagen, zoals in het weekend van 22 en 23 april, zullen er, net als voor Covid, nog steeds rijen staan maar, niet zo extreem als in 2022. Met elkaar, met alle medewerkers op de luchthaven zal Schiphol ervoor zorgen dat de vakantiestart van dit jaar goed gaat verlopen.