Clicky


Politie pakt man op in Bakel in onderzoek dood 9-jarige in Gent

Politie pakt man op in Bakel in onderzoek dood 9-jarige in Gent
15-04-2023 18:38 | Binnenland | auteur ANP/BELGA

BAKEL - De Nederlandse politie heeft vrijdagavond in het Brabantse Bakel een 34-jarige man aangehouden in verband met een onderzoek naar de dood van een 9-jarig kind in Gent. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de jongen.

Het lichaam van de jongen werd volgens Belgische media donderdag in Gent aangetroffen in een sporttas, die met stenen verzwaard in het water was gegooid. De sporttas werd op aanwijzingen van het 11-jarige zusje van de jongen uit het water opgevist. Het jongetje zou al sinds begin dit jaar vermist zijn. De precieze toedracht van het overlijden wordt nog onderzocht. De jongen zou uit een gezin komen waar sprake was van mishandeling.

De aangehouden verdachte is een 34-jarige man uit Roemenië zonder vaste woon- of verblijfplaats. Er was een Europees aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd. Volgens Belgische media gaat het om de stiefvader van de jongen. De moeder van de jongen werd vrijdag al aangehouden.

De verdachte wordt maandag voorgeleid voor de rechtbank in Amsterdam in verband met zijn overlevering aan de Belgische autoriteiten.