Clicky


Grondlegger Wezenberg Groep, Benny Wezenberg, overleden

Grondlegger Wezenberg Groep, Benny Wezenberg, overleden
17-04-2023 15:50 | Transport | auteur Redactie

IJSSELMUIDEN - Afgelopen zaterdag 15 april 2023 is Benny Wezenberg overleden. Dat meldt de Wezenberg Groep maandag. Benny Wezenberg is 74 jaar geworden.

"Benny was grondlegger van de Wezenberg groep en we hebben dan ook met grote verslagenheid kennisgenomen van het overlijden van deze markante ondernemer", aldus directie en personeel.

"Wij hebben Benny gekend als een zeer betrokken persoon bij zijn bedrijf. We denken in dankbaarheid terug aan het feit dat hij de publicatie van zijn jubileumboek: 75 jaar Wezenberg en het daarbij behorende fantastische feestweekend in september 2022 in alle omvang heeft mogen meemaken. Wij zullen met onuitwisbare herinneringen aan hem blijven denken."

Wezenberg Groep is vanaf de oprichting in 1945 gespecialiseerd in het vervoer van groente en fruit uit het omliggende tuinbouwgebied ‘De Koekoek’. Wat begon met paard en wagen werd in 1966 een landbouwtrekker met oplegger tot de eerste vrachtwagen in 1981, een DAF 2300 en de eerste Scania 81. Dit was het begin van het transportbedrijf. De paarden werden ingezet voor de fokkerij. Ook werd de handel in materieel een onderdeel van de diensten.

Wat destijds begon als eenmanszaak met paard en ploeg groeide uit tot een concern met drie vestigingen, bijna 400 medewerkers, ruim 160 vrachtwagens en 40.000 m2 op- en overslagruimte. Jaarlijks worden er door de vrachtwagens van Weezenberg in binnen- en buitenland zo’n 25 miljoen kilometer afgelegd. 

De familie stelt het erg op prijs als er in plaats van eventuele bloemen een gift wordt overgemaakt op onderstaand rekeningnummer voor de Strijd van Salland. IBAN: NL 57 RABO 0159 1274 32 t.n.v. B.J.M. Wezenberg o.v.v. Team Silvan/Strijd van Salland.

Het is nog niet bekend wanneer de uitvaart van Benny Wezenberg zal plaatsvinden.