Clicky


Ook spaarders ING krijgen meer spaarrente

Ook spaarders ING krijgen meer spaarrente
19-04-2023 19:51 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Ook spaarders bij ING krijgen binnenkort een hogere rente voor geld dat ze bij de bank hebben gestald. Per 1 mei verhoogt het financiële concern de spaarrente van 0,5 tot 0,75 procent voor een spaarsaldo tot en met 10.000 euro. Daarboven wordt de rente 0,65 procent tot en met een saldo van 1 miljoen euro.

Eerder kondigde Rabobank al een verhoging aan van de spaarrente tot 0,75 procent. Die verhoging geldt voor een tegoed tot maximaal 5 miljoen euro en gaat eveneens per 1 mei in. Beide banken bevestigen het algehele beeld in de markt dat de spaarrente weer opkrabbelt nu de Europese Centrale Bank (ECB) de rente aan het opvoeren is om de hoge inflatie in de eurozone te beteugelen.

De financiële vergelijkingssite Geld.nl merkte eerder deze week wel op dat kleinere banken in Nederland de spaarrente steeds vaker tot 2 procent of meer opvoeren, terwijl de rente bij de drie grootbanken relatief laag blijft. "Veel mensen sparen toch wel bij deze banken. Dus ze hoeven niet per se hogere rentes te bieden om voldoende spaargeld aan te trekken", stelde Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij de vergelijkingssite, over de spaarrentes bij de grote banken.

Dat de grote banken nog niet zo ver gaan met het opvoeren van de spaarrente komt volgens haar ook omdat ze de afgelopen jaren langer lopende leningen en hypotheken hebben verstrekt tegen lage rentes. "Die leningen lopen nog steeds door en daar verdienen de banken dus weinig aan, waardoor er ook minder marge is om de spaarrentes te verhogen."