Clicky


Tailormade Logistics neemt nieuw warehouse in gebruik

Tailormade Logistics neemt nieuw warehouse in gebruik
20-04-2023 09:40 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LAAKDAL/MEERHOUT - Tailormade Logistics (TML) en Heylen warehouses openen vandaag feestelijk een nieuwe logistieke locatie in het Belgische Laakdal/Meerhout, de elfde TML-locatie in België. Onder aanwezigheid van Vlaamse minister van mobiliteit en openbare werken Lydia Peeters, werd het nieuwe gebouw gedoopt door Heylen Warehouses CEO, Ralph Caspanni en Tailormade Logistics oprichter en CEO, Bert Vandecaveye.

Multimodale connectie naar Antwerpen

Deze nieuwe locatie, de tweede locatie van Tailormade Logistics in de provincie Antwerpen, beschikt over een optimale connectie met de Antwerpse haven. De locatie heeft een goede aansluiting met de E313 en ligt direct aan het Albertkanaal. BCTN, de grootste inland barge terminal in de Benelux, bevindt zich op 1 km.

Bert Vandecaveye licht de keuze voor deze locatie toe: “Tailormade Logistics is trots een koploper te zijn binnen onze sector op vlak van duurzaamheid. Het aandeel van multimodaal vervoer binnen onze omzet groeit al enkele jaren significant. De ligging van de locatie in Meerhout, naast BCTN en op 35 km van DLCT, de barge terminal in Grobbendonk stellen ons in staat ons multimodaal aanbod verder uit te bouwen.”

Logistiek netwerk met aandacht voor multimodaal

“Met een logistiek netwerk van 28 logistieke platformen in acht Europese landen, een vloot van meer dan 600 voertuigen en een in-house customs afdeling kunnen wij onze klanten een end-to-end oplossing op maat aanbieden", gaat Vandecaveye verder.

“Onze locaties zijn strategisch gekozen voor een optimaal multimodaal aanbod: short sea, binnenvaart en spoorverkeer, in combinatie met wegvervoer. Deze nieuwe locatie past binnen deze filosofie.”

“Daarnaast bouwen we onze aanwezigheid in de provincie Antwerpen verder uit. TML beschikt al over een expeditiekantoor voor zee- en luchtvracht in Antwerpen centrum en een logistieke locatie in Westerlo.”

State-of-the-art magazijn in de logistieke hotspot van België en Europa

Los van de goeie intermodale connecties, is dit nieuwe magazijn heel goed gelegen. We kunnen Antwerpen gerust de logistieke hotspot van België noemen. Daarenboven ligt België op zijn beurt in een logistieke hotspot binnen Europa, als deel van een dichtbevolkt gebied met sterk uitgebouwde vervoersnetwerken dat zich van de Noordzee tot Noord-Italië uitstrekt.

Voor het gebouw van 32.000 m2 met geïntegreerde kantoorruimtes en 5.000 m2 bijkomende opslagruimte op mezzanine werd door Heylen Warehouses opgetrokken volgens de laatste normen. Zodra het gebouw helemaal operationeel is, volgt een BREEAM certificatie.