Clicky


Schuivende lading brengt meer gebreken aan het licht, kosten: meer dan 5.000 euro

Schuivende lading brengt meer gebreken aan het licht, kosten: meer dan 5.000 euro [+foto's]
20-04-2023 12:22 | Overtredingen | auteur Redactie

FREIBURG - Op woensdag 19 april 2023 omstreeks 11.30 uur meldden getuigen dat op de kruising Am Elzdamm/Karl-Bautz-Strasse in het Duitse Freiburg de lading in een vrachtwagen tijdens een remmanoeuvre voor een verkeerslicht eruit kwam schuiven. Deze was nu door het schot van de oplegger heen gedrongen en kwam tot stilstand tegen de achterwand van de cabine.

Ter plaatse konden de agenten inderdaad vaststellen dat ongeveer 22,5 ton onvoldoende gezekerde lading ongeveer 65 cm naar voren was gegleden.

Het voertuig is door een sleepdienst afgesleept naar TÜV Emmendingen. In het kader van technisch onderzoek zijn er nog meer mankementen geconstateerd aan de trekker en de oplegger. Onder andere de ashuizen van alledrie de assen waren zo doorgeroest dat ze elk moment hadden kunnen breken. De remkracht was niet meer voldoende.

Bij nadere controle bleek dat het Turks vergunde transportbedrijf niet bevoegd was om vracht in Europa te vervoeren. De hiervoor benodigde transportvergunning ontbrak.

Het bedrijf moest zo'n 3.000 euro betalen voor het sleepbedrijf, bijna 480 euro voor de keuring van de voertuigcombinatie bij de TÜV en nog eens 1.600 euro boete. Daarnaast zijn er extra kosten voor het repareren van de trekker en het afvoeren van de oplegger.