Clicky


Jan Smit: verhalen over vertrek uit ESF-commissie kloppen niet

Jan Smit: verhalen over vertrek uit ESF-commissie kloppen niet
20-04-2023 20:44 | Showbizz | auteur ANP

VOLENDAM - Jan Smit wil de "indianenverhalen" die rondgaan over zijn vertrek uit de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival uit de wereld helpen. Het besluit heeft volgens hem niets te maken met de deelname van Mia Nicolai en Dion Cooper, laat hij weten op Instagram.

"Ik reageer normaal nooit. Nu laat ik toch even van me horen", schrijft Smit. "Ik heb AVROTROS in november 2022 al laten weten dat ik na 10 jaar uit de selectiecommissie stap. De reden was dat ik het tijd vond voor vers bloed en nieuwe inzichten."

Het AD meldde donderdag dat de 37-jarige Smit zich verzet zou hebben tegen het inzenden van Mia Nicolai en Dion Cooper als Nederlandse songfestivalact. Volgens de krant zou Smit als enige van de zes commissieleden tegen hebben gestemd. De AVROTROS liet daarop weten dat de selectiecommissie unaniem heeft ingestemd met het sturen van Mia en Dion met hun nummer Burning Daylight.

De "indianenverhalen" die rondgaan, kloppen dus niet, aldus Smit. "Vanzelfsprekend wens ik Mia & Dion heel veel succes in Liverpool!"