Clicky


Jaarbeurs waar Kamasutrabeurs wordt gehouden ontruimd

Jaarbeurs waar Kamasutrabeurs wordt gehouden ontruimd
21-04-2023 22:42 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - De Jaarbeurs waar momenteel de Kamasutrabeurs wordt gehouden, is deels ontruimd. De reden is een bouwkraan die in de buurt van het pand staat. Gevreesd wordt dat die kan omvallen door de weersomstandigheden, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Volgens de Jaarbeurs zou de kraan de afgelopen dagen gedemonteerd worden, maar is dat niet op tijd gelukt. Vanwege de veiligheid is op last van de politie besloten hal 1 van de Jaarbeurs te ontruimen. "Door het slechte weer, was het niet veilig", zegt een woordvoerster van de Jaarbeurs.

Hoeveel mensen er in de hal waren, is niet bekend. Volgens de woordvoerster zijn veel mensen gelijk naar huis gegaan en zijn er tussen twee- en driehonderd die in andere delen van de Jaarbeurs zijn opgevangen. Sommigen hebben nog spullen in de lockers liggen.

"Op last van politie moeten we helaas meedelen dat voor vanavond de Kamasutra Beurs is afgelast", meldt de organisatie achter de erotiekbeurs, die op vrijdag pas om middernacht zou sluiten. "Op dit moment wachten we verdere instructies van de politie af. Nogmaals oprechte excuses en een goede en veilige terugreis." Verder meldt de organisatie dat de tickets van vrijdag ook geldig zijn voor zaterdag.

Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege plaatselijke onweersbuien en windstoten. Her en der in het land zorgen de weersomstandigheden vrijdagavond voor hinder. Zo zorgde een hagelbui voor gladheid op de A12 tussen Arnhem en Utrecht. Na een ongeluk werd de weg richting Utrecht nabij Wageningen afgesloten. Rijkswaterstaat Verkeersinformatie waarschuwt weggebruikers rekening te houden met de omstandigheden. De camera van de organisatie toonde beelden waarop de gevallen hagel is te zien die op de A12 ligt.

Omroep Gelderland meldt dat er vrijdagavond door de gladheid op de A30 een auto in de vangrail terechtkwam. Volgens BN DeStem is aan het begin van de avond de bliksem ingeslagen in zonnepanelen bij een woning in Rijen.

Door het onweer werden ook de voetbalwedstrijden Almere City FC - PEC Zwolle en Telstar - VVV-Venlo in de Keuken Kampioen Divisie even stilgelegd. De wedstrijd tussen FC Dordrecht en Jong AZ begon ruim een kwartier later omdat het onweerde.