Clicky


Inez Weski legt verdediging Ridouan Taghi neer

Inez Weski legt verdediging Ridouan Taghi neer
24-04-2023 16:26 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Inez Weski heeft de verdediging van haar cliënt Ridouan Taghi neergelegd. Dat stellen de advocaten van de vrijdag gearresteerde Weski in een persbericht. Haar voorarrest is maandag met twee weken verlengd.

De bekende strafrechtadvocaat wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel en witwassen en het schenden van geheimen. De voormalig raadsvrouw van Taghi zou berichten van en aan hem hebben doorgegeven. De verdenkingen tegen de advocaat zijn in de zomer van 2022 ontstaan toen een update beschikbaar kwam met ontsleutelde berichten van SkyECC, aldus het OM.

De advocaten van Weski zijn Rob Baumgardt en Fébe Schoolderman. De verdediging van Weski wil verder geen toelichting geven op het besluit van hun cliënt. Weski zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met haar advocaten.

De 68-jarige Weski stond Taghi bij in het grote liquidatieproces Marengo, dat draait om een aantal liquidaties en pogingen daartoe. Tegen Taghi is een levenslange celstraf geëist.