Clicky


Neef Ridouan Taghi wraakt rechter-commissaris

Neef Ridouan Taghi wraakt rechter-commissaris
24-04-2023 19:54 | Binnenland | auteur ANP

ZWOLLE - Anouar T., een neef van vermeend topcrimineel Ridouan Taghi, heeft maandag tijdens zijn voorgeleiding de rechter-commissaris van de rechtbank in Zwolle gewraakt. Het Openbaar Ministerie vroeg de onderzoeksrechter tijdens de besloten zitting om de verdachte veertien dagen langer vast te houden op verdenking van drugshandel.

De 29-jarige werd vrijdag opgepakt in Utrecht. Anouar T. werd eerder al opgepakt voor het medeplegen van de moord op advocaat Derk Wiersum. Hij heeft volgens het Openbaar Ministerie een aansturende rol gehad door onder meer gestolen auto’s te leveren aan de schutter of schutters.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie komt de wrakingskamer dinsdag bijeen om te oordelen over T.'s verzoek de rechter-commissaris te vervangen. Om de wettelijke termijnen niet te overschrijden, heeft de officier van justitie besloten de inverzekeringstelling nog eens met drie dagen te verlengen.

T. heeft voor zover bekend geen advocaat in de nieuwe zaak. Zijn advocaat die hem bijstaat in de zaak over de moord op Wiersum herhaalde maandag dat hij T. in Zwolle niet bijstaat.