Clicky


Breda roept op niet meer naar binnenstad te komen vanwege drukte

Breda roept op niet meer naar binnenstad te komen vanwege drukte
27-04-2023 17:04 | Binnenland | auteur Redactie

BREDA - De gemeente Breda roept op niet meer naar de binnenstad te komen, omdat het te druk is. "Geniet dus op een rustigere plek van je oranjebittertje of oranje tompouce", twittert de gemeente.

Enkele straten zijn uit voorzorg afgesloten, om de bezoekersstroom te begeleiden door de stad, zegt een woordvoerster van de gemeente. Het gaat bijvoorbeeld om de Haven, de Havermarkt en het Kerkplein. Hier staan podia met muziek.

Verder zijn op het Chasséveld in Breda tienduizenden mensen bijeen voor het koningsdagfeest van Radio 538. Bezoekers lopen op weg naar dit feest over het algemeen niet door het centrum heen, aldus de gemeentewoordvoerster. Artiesten als Davina Michelle, Maan, Son Mieux, Suzan & Freek en DI-RECT treden op.

"De sfeer is waanzinnig goed", zegt een woordvoerster van Radio 538. "De zon schijnt en alle bezoekers zijn binnen. Met 40.000 feestvierders, een line-up van meer dan 45 artiesten en dit prachtige weer kunnen we al spreken van een zeer geslaagde 29e editie van 538 Koningsdag. We gaan nog even een paar uur genieten van deze prachtige dag met optredens van onder anderen Snollebollekes en Armin van Buuren in het vooruitzicht."