Clicky


Zeven Nederlanders opgepakt voor organiseren illegale rave België

Zeven Nederlanders opgepakt voor organiseren illegale rave België
01-05-2023 13:51 | Buitenland | auteur ANP

SINT-TRUIDEN - De zeven mensen die zijn opgepakt voor het organiseren van de illegale raveparty in België van afgelopen weekend zijn allemaal Nederlanders. Ze hadden apparatuur bij zich die vermoedelijk voor het feest is gebruikt, zegt het Belgische Openbaar Ministerie.

De politie onderschepte de zeven bij het aflopen van de clandestiene rave op een voormalig militair vliegveld in het Belgisch-Limburgse Brustem. Twee ervan zaten in een bestelauto, vijf anderen in een auto met aanhangwagen. Ze vervoerden onder meer een stroomgenerator en geluidsapparatuur. Het zevental wordt verdacht van een aandeel in de organisatie van het feest dat vrijdagavond begon. Hun kan worden aangerekend dat ze zich toegang hebben verschaft tot een militair terrein en zonder vergunning commerciële activiteiten hebben ontplooid, zegt het Limburgse parket.

Naast de zeven mogelijke organisatoren zijn nog twee anderen opgepakt. Van 27 feestgangers is het rijbewijs ingetrokken en drie auto's mochten niet verder rijden, meldt het OM. De politie deelde twintig boetes uit voor het gebruik van drugs in het verkeer. Nog eens zestien keer is er proces-verbaal opgemaakt voor andere drugsdelicten en 47 keer is bekeurd voor drugsbezit.

Het feest trok volgens het provinciebestuur op het hoogtepunt zo'n tienduizend bezoekers. De politie koos ervoor het feest niet stil te leggen, maar te laten uitdoven. Zij praatte op feestgangers in om het voor gezien te houden en te vertrekken. Daarbij controleerde de politie de toegangswegen om de organisatoren te achterhalen en drugs te onderscheppen.