Clicky


Oude Duitse onderzeeër 'vaart' dinsdag door Rotterdam

Oude Duitse onderzeeër 'vaart' dinsdag door Rotterdam
01-05-2023 16:18 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

ROTTERDAM - Een Duitse onderzeeboot met een lengte van bijna 50 meter wordt dinsdag over de Maas door Rotterdam vervoerd. Het indrukwekkende transport wordt verzorgd door het Dordtse bedrijf Koninklijke Van der Wees Groep, gespecialiseerd in "bijzonder transport" van zware en grote ladingen.

De duikboot is enkele weken geleden in de vlak bij Denemarken gelegen havenstad Kiel met een 900-tons kraan op een drijvend vlot getild en is vervolgens langs de Noordzeekust naar Rotterdam vervoerd. De boot is van het type 206 en heeft tot juni 2010 bijna veertig jaar lang de Duitse marine gediend. Dit is langer dan alle andere types onderzeeërs.

De onderzeeër heeft voornamelijk dienstgedaan in de Noordzee en Oostzee en nadat hij in 1970 was omgebouwd tot een moderner model ook in de Middellandse Zee. De boot was de eerste Duitse onderzeeër in Amerikaanse wateren na de Tweede Wereldoorlog.

Het transport gaat na Rotterdam via Nijmegen verder op weg naar de haven van het Duitse stadje Speyer. Na een wegtransport moet de duikboot op 21 mei aankomen bij het Technik Museum in Speyer, waar hij tentoongesteld zal worden.