Clicky


Zelensky ontkent Oekraïense aanval op Poetin

Zelensky ontkent Oekraïense aanval op Poetin
03-05-2023 19:19 | Buitenland | auteur ANP/RTR

HELSINKI - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontkent dat zijn land een aanval heeft uitgevoerd op de Russische president Vladimir Poetin. "We vechten op ons eigen territorium", aldus de president in een reactie op Russische beschuldigingen.

Volgens Zelensky is het aan een tribunaal om te oordelen over het lot van Poetin. Oekraïne heeft volgens Rusland geprobeerd Poetin in het Kremlin te vermoorden. Er werd woensdag verklaard dat twee drones onderweg waren naar het Kremlin en dat die waren uitgeschakeld. Rusland dreigt met wraak. Volgens Oekraïne is de aanval door de Russen in scène gezet.

Een adviseur van Zelensky ontkende eerder al dat Oekraïne betrokken was bij een mislukte aanval op Poetin. Zo'n aanval zou Oekraïne niet helpen om de oorlog te winnen en Rusland alleen maar drijven tot "radicalere daden", aldus de adviseur. Ook hij zei dat zijn land alleen op Oekraïens grondgebied vecht en geen aanvallen uitvoert op buitenlands grondgebied.

De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken zegt op de hoogte te zijn van de berichten over de vermeende moordpoging, maar dat hij ze niet kan bevestigen. "Alles wat uit het Kremlin komt, zou ik met een grote korrel zout nemen", aldus de minister.