Clicky


Privé-eilanden Jeffrey Epstein worden vakantiebestemming

Privé-eilanden Jeffrey Epstein worden vakantiebestemming
04-05-2023 14:57 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - Twee privé-eilanden van de overleden zedendelinquent Jeffrey Epstein krijgen een nieuwe eigenaar. Miljardair Stephen Deckoff betaalde tientallen miljoenen dollars voor Great St. James en Little St. James in de Amerikaanse Maagdeneilanden. Hij heeft plannen om er een luxe vakantieresort te bouwen, bericht The Washington Post.

De eilanden stonden plaatselijk bekend als 'pedofieleneiland' en 'orgie-eiland', schrijft de krant. Epstein zou op het afgelegen Little St. James minderjarige vrouwen hebben misbruikt. De autoriteiten denken dat de multimiljonair Great St. James vooral kocht om pottenkijkers uit de buurt te houden. Hij wilde naar verluidt niet dat bezoekers zouden zien wat zich afspeelde op het nabijgelegen eiland.

Miljardair Deckoff zou 60 miljoen dollar (54 miljoen euro) hebben betaald voor de eilanden, veel minder dan de oorspronkelijke vraagprijs van 125 miljoen dollar. The Washington Post omschrijft de deal daarom als een soort 'twee halen, één betalen'. Het geplande vijfsterrenresort moet in 2025 de deuren openen.

Een groot deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar de overheid in de Maagdeneilanden. Epstein zelf pleegde in 2019 zelfmoord in het detentiecentrum waar hij een misbruikproces afwachtte.