Clicky


Man doodgeschoten rond viering voetbaltitel Napoli

Man doodgeschoten rond viering voetbaltitel Napoli
05-05-2023 09:53 | Sport | auteur ANP/DPA

NAPELS - Een 26-jarige man is doodgeschoten rond de feestelijkheden in Napels, nadat voetbalclub Napoli donderdag voor het eerst in 33 jaar de Serie A heeft gewonnen. Hij overleed in het ziekenhuis. Persbureau ANSA meldt dat drie andere mensen gewond zijn geraakt door vuurwerk. Het is nog niet bekend wat er precies is gebeurd.

Veel mensen schoten in Napels vuurwerk af nadat de wedstrijd tussen Udinese en Napoli was afgelopen en de ploeg uit Napels genoeg punten had verzameld om niet meer ingehaald te kunnen worden.

Bij de wedstrijd in Udine raakten acht mensen gewond toen Napoli-fans massaal het veld betraden na het laatste fluitsignaal. Op wedstrijdbeelden is te zien hoe het veld in een mum van tijd volstaat met uitzinnige Napoli-supporters.

Direct na het laatste fluitsignaal barstte een groot volksfeest los in de Zuid-Italiaanse stad. Door de hele stad gingen mensen de straat op. Op beelden is te zien dat de straten snel volledig rood zien doordat er zoveel fakkels worden aangestoken. Het Piazza del Plebiscito stroomde vol met fans die met vlaggen zwaaiden en fakkels aanstaken.