Clicky


Maersk opent distributiecentrum in Kaapstad

Maersk opent distributiecentrum in Kaapstad
05-05-2023 10:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

KAAPSTAD - Maersk heeft vandaag, vrijdag 5 mei, haar eerste opslag- en distributiefaciliteit (W&D) in Kaapstad, Zuid-Afrika, geopend. Bij de opening waren Ryan Best, Head of Logistics & Services, Maersk Indian Subcontinent, Middle East and Africa, Lubabalo Mtya, Managing Director, Maersk Southern Africa, en andere leiders van Maersk aanwezig.

"Ons eerste distributiecentrum in Zuid-Afrika is een belangrijke mijlpaal in onze reis naar het bouwen van geïntegreerde logistieke oplossingen voor onze klanten in deze regio. Deze faciliteit versterkt onze toewijding aan onze klanten door hun toeleveringsketens te verbinden en te vereenvoudigen met end-to-end logistieke oplossingen", aldus Lubabalo Mtja, Directeur, Maersk Zuid-Afrika

De nieuwe W&D-faciliteit is verdeeld over 10.000 m² en heeft een extra open ruimte van 3.500 m². De faciliteit heeft meer dan 85 procent oppervlakte bedekt met rekken en biedt plaats aan 7.000 palletlocaties.

Het warehouse is strategisch gelegen met toegang tot het strategische Belcon-spoor op minder dan 5 km, de haven van Kaapstad op 22 km en snelle en gemakkelijke verbindingen met de snelwegen N1 en N2, evenals de nabijheid van de internationale luchthaven van Kaapstad. Hierdoor kunnen klanten verschillende transportmiddelen gebruiken om hun goederen van en naar het Maersk-magazijn te vervoeren. Het spoor zal een betrouwbare, snellere, kostenefficiënte en groenere toegang tot en uit de haven mogelijk maken, waarbij verkeer en congestie bij de poort worden omzeild.

De nieuwe W&D-faciliteit van Maersk in Kaapstad wordt een cruciale schakel in het end-to-end supply chain management voor de vracht van de klant, van herkomst tot bestemming. Met volledige data-integratie in het geavanceerde Warehouse Management System (WMS) krijgen klanten gegarandeerd duidelijk inzicht in de bewegingen van hun vracht en beter voorraadbeheer.

De faciliteit beschikt ook over speciale back-upstroom en eersteklas veiligheid voor naleving van brandveiligheid met ASIB-certificering (Automatic Sprinkler Inspection Bureau).