Clicky


Ruim 250 mensen voeren actie voor toestaan licht elektrische voertuigen

Ruim 250 mensen voeren actie voor toestaan licht elektrische voertuigen
06-05-2023 16:44 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - Ruim 250 mensen hebben zaterdag actiegevoerd in Breda voor het legaliseren van elektrische steps, skateboards, onewheels en andere Lichte Elektrische Voertuigen (LEV). Die zijn nu nog verboden in Nederland, maar de organisatie LegaalRijden vindt dat de elektrische voertuigen een goede toevoeging zouden zijn.

"De sfeer is heel goed en we hebben een grote opkomst", zei initiatiefnemer Peter Nieman. "Het is fantastisch weer, dat helpt enorm mee."

De demonstranten hebben een rit van 10 kilometer door Breda gemaakt, die eindigde kort na 15.00 uur op de Markt in de Brabantse stad. "We hebben een succesvolle demonstratie gehad."

LegaalRijden wil dat de LEV's ook in Nederland worden toegestaan, net als in veel buurlanden. De organisatie is echter tegen de verhuur van voornamelijk elektrische steps, die in veel grote Europese steden voor enorme overlast zorgt.

Volgens Nieman zijn er minder ongevallen bij LEV's die eigendom zijn van de berijder. De maximumsnelheid van de LEV's moet beperkt worden tot 25 kilometer per uur, vindt de organisatie verder. En de club raadt mensen aan altijd een helm te dragen.