Clicky


Ook jongen uit Delft opgepakt om gefilmde mishandeling van gepensioneerde vrachtwagenchauffeur

Ook jongen uit Delft opgepakt om gefilmde mishandeling van gepensioneerde vrachtwagenchauffeur [+video]
11-05-2023 19:30 | Criminaliteit | auteur Redactie | ANP

PIJNACKER - [update 20:27 uur] De politie heeft een vierde verdachte aangehouden voor de mishandeling van een oudere man in Pijnacker, waarvan een filmpje op internet is verschenen. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Delft, meldt de politie.

Eerder deze week zijn jongens van 13, 14 en 15 jaar uit Pijnacker aangehouden. De jongen van 13 is naar huis gestuurd. De politie onderzoekt nog zijn betrokkenheid.

De man werd maandagmiddag geslagen toen hij zijn hond uitliet aan de Nobellaan. Hij raakte lichtgewond. Het 73-jarige slachtoffer zegt tegen Omroep West dat hij de jongeren aansprak toen ze volgens hem twee blikjes op straat gooiden. Hij kreeg meerdere klappen en een trap. Volgens de man trok een van de jongeren ook een hamer uit zijn heuptas om hem te intimideren.

Zijn zoon Ritchie meldt zich donderdag bij Transport Online met het verzoek het filmpje nogmaals te delen om onder de aandacht te brengen wat zijn vader is overkomen. Zijn vader is een gepensioneerde vrachtwagenchauffeur van 72 jaar. Die maandag tijdens het uitlaten van zijn hond aangevallen en mishandeld werd.

Een van de jongens zou gezegd hebben dat hij op een varken leek, waarna twee jongens op hem afstapten en hij een klap tegen zijn hoofd kreeg. Daarna werd hij in zijn gezicht geslagen. "Eind vorig jaar ben ik aan mijn hoofd geopereerd en daarom ben ik bang dat er misschien nu iets niet goed is. Ook is mijn bril kapotgeslagen en dat vind ik echt onbeschoft."

Burgemeester Björn Lugthart uitte woensdag zijn verontwaardiging over het incident. "Dat jongeren mensen belagen, mishandelen en dit ook nog eens trots filmen, dat gaat er bij mij niet in. In Pijnacker-Nootdorp moet iedereen veilig over straat kunnen lopen."

Ritchie laat donderdagavond weten dat het naar omstandigheden goed gaat met zijn vader. Hij is lichtgewond geraakt en zijn bril is kapot. Wel wordt hij vanwege de operatie van vorig jaar goed in de gaten gehouden door de familie. Zijn vader maakt zich meer zorgen om zijn hond die erg geschrokken is van het voorval.