Clicky


FNV dreigt met staking bij verpakkingsbedrijf Trioworld in Apeldoorn

FNV dreigt met staking bij verpakkingsbedrijf Trioworld in Apeldoorn
12-05-2023 10:25 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Dinsdag 16 mei, 12.00 uur. Dat is de deadline die de FNV heeft gegeven aan Trioworld in Apeldoorn. Het bedrijf dat verpakkingsplastic maakt voor brood, diepvriesmaaltijden en kaas heeft tot die tijd om zijn medewerkers een goede loonsverhoging te bieden.

"Anders volgen er acties", zegt Ago Di Giacomo Russo, bestuurder FNV Procesindustrie. "Trioworld is gewaarschuwd: onze leden staan klaar."

De directie van Trioworld biedt haar werknemers een loonsverhoging van 4,5 procent en een bedrag van € 1.500. Di Giacomo Russo: "Daar hebben de mensen absoluut niet genoeg aan. Door de hoge inflatie is alles duurder in de winkels. Met dit loonbod kunnen zij straks hun boodschappen en rekenen niet meer betalen."

Daarom eist de FNV een cao voor een jaar (per 1 april 2023) waarin de salarissen omhooggaan met 14,3 procent en de lonen voortaan meestijgen met de prijzen (automatische prijscompensatie). Daarnaast een verhoging van de ploegentoeslag naar 30 procent.

Ook wil de vakbond goede afspraken maken met Trioworld voor oudere werknemers. Voor hen moet er een generatiepact komen, waardoor zij vanaf hun 60e minder kunnen gaan werken (80 procent werken tegen 90 procent salaris en 100 procent opbouw van pensioen). Verder uitbreiding van de RVU-regeling, zodat mensen drie jaar voor hun AOW al kunnen stoppen.

Bij Trioworld in Apeldoorn werken zo’n tweehonderd mensen. Zij maken verpakkingsplastic.