Clicky


Ridouan Taghi gaat eigen verdediging voeren in Marengoproces

Ridouan Taghi gaat eigen verdediging voeren in Marengoproces
12-05-2023 11:27 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Ridouan Taghi heeft de rechtbank Amsterdam laten weten dat hij zijn eigen verdediging gaat voeren in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Dat heeft een bron dicht bij de strafzaak aan het ANP laten weten. De voormalig advocaat van Taghi, Inez Weski, is 21 april gearresteerd. Zij heeft de verdediging daarna neergelegd.

Taghi heeft de rechtbank laten weten dat hij alle onderzoekswensen handhaaft die door Weski zijn gedaan. Zij heeft de rechtbank onder meer gevraagd om nader onderzoek te doen naar het verhaal van een commando die zegt te zijn benaderd met de vraag naar eventuele mogelijkheden Taghi te 'neutraliseren', een eufemisme voor doden. Dat zou zijn gebeurd toen Taghi nog voortvluchtig was. Hij is eind 2019 in Dubai gearresteerd.

Weski (68) wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel en witwassen en het schenden van geheimen. Ze zou informatie van Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught met diens contacten in de buitenwereld hebben gedeeld. Ze zit nog altijd in voorarrest, de voorlopige hechtenis werd 4 mei met dertig dagen verlengd.

Slepende zaak

Verdachten mogen hun eigen verdediging voeren, maar de rechtbank heeft de mogelijkheid toch een advocaat toe te wijzen als zij dat nodig acht. De rechtbank Amsterdam was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Tegen Taghi is een levenslange gevangenisstraf geëist. De uitspraak in de inmiddels jarenlang slepende zaak staat eind oktober gepland.