Clicky


Zeer grote brand uitgebroken bij NNRD in Drachten

Zeer grote brand uitgebroken bij NNRD in Drachten [+foto's]
13-05-2023 18:23 | Brand | auteur Redactie

DRACHTEN - [update 23:01 uur] In het pand van NNRD aan Het Helmhout in Drachten is zaterdagmiddag rond 17:45 uur brand uitgebroken. De brand zou zijn ontstaan in het dak van het pand. Rond 22:00 uur zaterdagavond was de brand onder controle.

De brandweer schaalde al snel op naar zeer grote brand en was met meerdere eenheden ter plaatse.

Onder andere meerdere tankautospuiten en een tweetal hoogwerkers werden opgeroepen.

In de loods lag huisvuil, karton en plastic. Het was te gevaarlijk om de loods binnen te gaan. "We bestrijden de brand van buiten", aldus de brandweer.

De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat op voertuigen van het bedrijf die vlakbij het vrijstaande gebouw staan.

Over de oorzaak is nog niets bekend.

Vanwege de brand en de daarbij gepaard gaande hevige rookontwikkeling heeft de brandweer even na 18:00 uur een NL-alert verstuurd waarin zij inwoners van Drachten en omgeving oproept uit de rook te blijven en, indien de mensen last hebben van de rook, de ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

NNRD is gespecialiseerd in het ophalen, het transporteren en het verwerken van diverse soorten bedrijfsafval. NNRD is begonnen als familiebedrijf en is actief in zowel Friesland als Groningen. Sinds 2011 is NNRD onderdeel van GP Groot uit Alkmaar.