Clicky


Eerste vakken Coolsingel voor huldiging Feyenoord vol

Eerste vakken Coolsingel voor huldiging Feyenoord vol
15-05-2023 10:04 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - Veel Feyenoord-fans hebben zich maandagochtend al vroeg gemeld op de Coolsingel in Rotterdam voor de huldiging van de kersverse landskampioen. Zones 1 tot en met 4 en het vak voor mindervaliden waren al snel vol, meldde de gemeente Rotterdam. Ingangen A en B zijn inmiddels dicht.

Ondanks de regen blijft het publiek toestromen op de Coolsingel. Voor het stadhuis, dat een Feyenoord-vlag in top heeft, is de muziek inmiddels begonnen. Ook klinken er al veel Feyenoord-liederen.

Ook op het Hofplein was het al vroeg druk. De mensen werden gefouilleerd bij binnenkomst, maar er was 's ochtends al vuurwerk te horen. Vanaf het afgeschermde gebied is het niet mogelijk om de Coolsingel te bereiken. Op schermen was de tekst 'kwetsende spreekkoren zijn zinloos, steunen is goud', te lezen.

Onder het publiek bevinden zich veel kinderen. Veel Rotterdamse leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs konden maandag vrij vragen om de huldiging van Feyenoord bij te wonen. De gemeente Rotterdam nam hier vorige week een motie voor aan, maar niet alle scholen hebben hier gehoor aan gegeven.

De publieksvakken op de Coolsingel zijn iets voor 07.30 uur opengegaan. In totaal zijn er acht zones. Op veel andere plekken in Rotterdam is de huldiging te volgen via een videoverbinding, onder meer op de Binnenrotte. Daar was publiek vanaf 09.00 uur welkom.