Clicky


Hele dag wegblokkades in Denemarken door vrachtwagenchauffeurs

Hele dag wegblokkades in Denemarken door vrachtwagenchauffeurs [+foto's]
15-05-2023 09:59 | Buitenland | auteur Redactie

KOPENHAGEN - Sinds maandagochtend 0:00 uur vinden er in heel Denemarken wegblokkades plaats door vrachtwagenchauffeurs.

De blokkades zijn een reactie op de voorgestelde kilometerheffing in Denemarken. De vrachtwagenchauffeurs zijn niet blij dat er plannen zijn om een ​​nieuwe belasting in te voeren voor vrachtwagens die op benzine en diesel rijden. De overheid heeft met verschillende partijen een overeenkomst gesloten die inhoudt dat vervoerders een gemiddelde belasting van 1,30 Deense Kroon (ruim 17 eurocent) per kilometer moeten betalen.

De Deense politie meldt dat de wegblokkades de hele dag zullen duren en zich steeds verplaatsen. De politie zegt ter plaatse te gaan als er een blokkade wordt opgeworpen. De agenten gaan met de chauffeurs in gesprek over de regels rondom wegblokkades en de verkeersveiligheid. Vervolgens worden de chauffeur verzocht te vertrekken

In totaal gaf de politie negen bevelen, waarna de chauffeurs 10 minuten de tijd kregen om hun vrachtwagen te verplaatsen.

In twee gevallen weigerde een chauffeur het bevel op te volgen, waarna hij werd aangeklaagd voor het overtreden van de verkeerswet en een boete heeft gekregen.

Beide chauffeurs kozen er vervolgens voor om toch weg te rijden, waarna het niet nodig was om de vrachtwagens op kosten van de eigenaar te verplaatsen.

Op deze website vindt u real-time verkeersinformatie in Denemarken.