Clicky


Planner Burgler Transport viert 12,5 jarig jubileum

Planner Burgler Transport viert 12,5 jarig jubileum
15-05-2023 16:27 | Transport | auteur Redactie

NOORDHORN - Maandagochtend 15 mei werd bij Burgler Transport BV planner Mark Burgler in het zonnetje gezet met zijn 12,5-jarig jubileum. Mark is samen met nog twee van zijn neven Melis en Frank de vierde generatie Burgler werkzaam bij Burgler Transport.

Mark begon in november 2010 als autowasser en later als chauffeur, hij behaalde zijn ondernemersdiploma en deed de opleiding tot internationaal-planner.

Toen in 2015 een vacature vrijkwam als planner heeft Mark daarop gesolliciteerd en is hiervoor aangenomen.

Hij doet nu alweer acht jaar de planning, tegenwoordig veel in samenwerking met Martin Meesters planner bij Lootsma in Bolsward. Ze plannen samen iedere dag 65 combinaties.

Burgler Transport is al meer dan 100 jaar een begrip in het Tanktransport. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van vloeistoffen voor de Food & Feed sector. Burgler Transport Noordhorn heeft samen met Lootsma Transport Bolsward sinds 2017 een samenwerking in Burlo BV.

In 1918 richtte grootvader Geert Burgler het bedrijf op. Het bedrijf werd in 1957 voortgezet door de tweede generatie Jan-Willem en Melis Burgler. In 1993 heeft de derde generatie Burgler; Geert, Klaas, Jan-Willem, Henk-Pieter en Meint het bedrijf overgenomen. Alle vijf als aandeelhouder. Geert, Klaas, en Jan-willem vormen de directie.

De vierde generatie is zich aan het warmlopen om het mooie familiebedrijf voort te zetten.

Burgler en Lootsma zijn samen uitgegroeid in Burlo tot een internationale speler in de liquid food tanktransportsector. Burlo is de combinatie van Groningse en Friese nuchterheid, een eigenschap die beide familiebedrijven gemeen hebben en wat zich uitstraalt in jarenlange contacten met de klanten.