Clicky


AA Verhuizers opent logistieke hub in Halfweg

AA Verhuizers opent logistieke hub in Halfweg
16-05-2023 09:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HALFWEG - Deze zomer wordt door AA Verhuizers een nieuw bedrijfspand betrokken in Halfweg en starten zij met de nieuwe formule ‘Hubakee’. Het verhuisbedrijf speelt hiermee in op de zero-emissie milieuzones die zullen intreden per 2025. De hub heeft als functie om goederenstromen van allerlei leveranciers en ontvangers aan de rand van de stad op- of over te slaan, om de laatste kilometers met zero emissie transport te verzorgen. Op 1 juni opent AA Verhuizers de deuren van de nieuwe locatie.

Vanaf deze nieuwe locatie zal AA Verhuizers Hubakee inzetten voor onder andere first- en final mile logistics. Hierbij worden leveringen van verschillende partijen verzameld op de hub, om gebundeld naar de eindklant gebracht te worden. Ook zal op de weg terug naar de hub een aantal tussenstops gemaakt worden voor de inzameling, sortering en herwinning van producten en materialen die geretourneerd en gerecycled kunnen worden. De visie is om met een volle wagen de stad in te rijden en ook weer vol de stad uit te gaan.

AA Verhuizers zal Nieuw-Vennep eind mei inruilen voor Halfweg en met Hubakee deel uitmaken van het initiatief Circulair Hub Amsterdam. Dit concept is een initiatief van Recycling.nl en hier zal AA Verhuizers één van de drie panden in gebruik nemen. De deelnemers van de Circular Hub gaan de krachten bundelen en een ‘one stop shop’-beleving creëren voor de aan- en af te voeren goederen.

Oog voor een duurzame toekomst

Met de komst van de nieuwe cityhub heeft AA Verhuizers de ambitie om de verduurzaming van de logistiek in de regio te versnellen. Met de cityhub aan de rand van de stad wordt de belading geoptimaliseerd, zijn er minder vervoersbewegingen in de stad en kan men ervoor kiezen om de laatste kilometers met een duurzaam alternatief uit te laten voeren.

Hierbij spelen Hubakee en de nieuwe locatie een grote rol. Zo zei Bart-Jan Buchner, Directeur van AA Verhuizers en oprichter van Hubakee: “De vestiging licht aan een vaarwater, de Ringvaart, en dat zal in de toekomst ook potentieel bieden voor het aan- en afvoeren van goederen zowel van en naar de hub als van en naar de stad.”