Clicky


Isuzu kiest Honda voor ontwikkeling en levering brandstofcelsysteem voor vrachtwagens

Isuzu kiest Honda voor ontwikkeling en levering brandstofcelsysteem voor vrachtwagens
16-05-2023 12:22 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TOKYO - Isuzu Motors Limited en Honda Motor Co., Ltd. hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om Honda het brandstofcelsysteem te laten ontwikkelen en leveren voor de door brandstofcellen aangedreven zware vrachtwagen die Isuzu van plan is om in 2027 op de markt te brengen.

Isuzu en Honda zijn van mening dat brandstofceltechnologie, waarbij waterstof als brandstof wordt gebruikt en geen CO2-uitstoot veroorzaakt, effectief zal zijn om koolstofneutraliteit te bereiken van zware vrachtwagens die nodig zijn om een ​​groot laadvermogen, langdurig gebruik en lange afstanden aan te kunnen. en de behoefte aan snel tanken.

Sinds de ondertekening van een overeenkomst in januari 2020 om gezamenlijk onderzoek te doen naar zware vrachtwagens met brandstofcellen (FC) als aandrijflijn, hebben de twee bedrijven gewerkt aan de oprichting van een basis voor basistechnologieën, zoals het waarborgen van de compatibiliteit van brandstofcellen en zware vrachtwagens en de ontwikkeling van voertuigbesturingstechnologieën.

De twee bedrijven zijn momenteel van plan om voor het einde van het huidige fiscale jaar (eindigend op 31 maart 2024) te beginnen met het testen van een prototype van een vrachtwagen op de openbare weg. Door volledig gebruik te maken van de ervaring en kennis die is opgedaan door het gezamenlijke onderzoek, zullen de twee bedrijven vooruitgang blijven boeken bij de ontwikkeling van producten die voldoen aan de prestaties en voorwaarden die vereist zijn voor zware vrachtwagens en die klanten tevreden stellen.

In de toekomst zullen de twee bedrijven profiteren van de sterke punten van beide bedrijven en de ontwikkeling versnellen van schone, geluidsarme, trillingsarme, door brandstofcellen aangedreven zware vrachtwagens. Dit zal bijdragen aan de verschuiving naar het gebruik van schone energie door de hele industrie, inclusief logistieke bedrijven, met een meer proactief gebruik van waterstofenergie, waardoor beide bedrijven zullen streven naar het bereiken van het gezamenlijke doel – namelijk de realisatie van een CO2-neutrale samenleving.