Clicky


Harry en Meghan betrokken bij 'bijna catastrofale' achtervolging

Harry en Meghan betrokken bij 'bijna catastrofale' achtervolging
17-05-2023 16:56 | Buitenland | auteur ANP

NEW YORK - [update 20:20 uur] Prins Harry, zijn vrouw Meghan en haar moeder Doria Ragland zijn dinsdagavond lang achtervolgd door paparazzi. Een woordvoerder van de prins zegt dat het gezelschap doelwit was van een "bijna catastrofale autoachtervolging" waarbij paparazzi betrokken waren.

Het incident zou hebben plaatsgevonden nadat Harry en Meghan aanwezig waren geweest bij een awardshow in New York. Bij dat evenement nam Meghan de Women of Vision Award in ontvangst.

De plaatselijke politie spreekt over een 'uitdagende' situatie. "Op dinsdagavond 16 mei heeft de NYPD het beveiligingsteam van de hertog en hertogin van Sussex geassisteerd", aldus een statement dat in handen is van de website Deadline. "Er waren meerdere fotografen die hun vervoer uitdagend maakten. De hertog en hertogin van Sussex zijn op de plek van hun bestemming gearriveerd zonder botsingen, dagvaardingen, gewonden of arrestaties hieromtrent."

De verklaring wijkt af van de lezing die een vertegenwoordiger van Harry naar buiten bracht. Die had het over een "bijna catastrofale autoachtervolging" waarbij paparazzi betrokken waren. Volgens de woordvoerder van Harry duurde de "meedogenloze achtervolging" meer dan twee uur. De achtervolging resulteerde in "meerdere bijna-aanrijdingen met andere bestuurders op de weg, voetgangers en agenten van de politie van New York", meldde hij verder.

Harry heeft zich in het verleden meerdere keren uitgesproken over zijn slechte verhouding met de media. Zijn moeder Diana kwam in 1997 door een auto-ongeluk om het leven toen ze in Parijs werd achtervolgd door paparazzi.