Clicky


Onderzoek in Portugees meer naar vermist Brits meisje Maddie

Onderzoek in Portugees meer naar vermist Brits meisje Maddie
23-05-2023 14:04 | Buitenland | auteur ANP/DPA/AFP

LISSABON - In de spraakmakende zaak van het Britse meisje Madeleine McCann, dat al ruim 16 jaar is vermist, onderzoekt de Portugese politie een stuwmeer in de buurt van Faro. In de buurt verdween in 2007 de toen 3-jarige Maddie, zoals ze werd genoemd, uit een vakantieappartement. De Duitser Christian Brückner geldt sinds drie jaar als verdachte.

In het nieuwe sporenonderzoek werken de Portugese, Duitse en Britse autoriteiten samen. Duitse onderzoekers gaan ervan uit dat de inmiddels 46-jarige Brückner Maddie heeft ontvoerd en vermoord. Er zijn veel aanwijzingen, maar de bewijsketen is niet gesloten, aldus de Duitse justitie.

Het jongste onderzoek richt zich op een stuwmeer van de Arade-rivier in het zuiden van Portugal. Brückner zou daar vaak zijn geweest. Het is zo’n 50 kilometer van het resort in Praia da Luz waar Maddie verdween.

Tijdens het onderzoek naar de verdwijning van Maddie bleek dat de Duitse verdachte in Portugal kinderen seksueel had misbruikt en verkracht. Brückner zit een straf uit voor een andere verkrachting in de Portugese plaats waar Maddie verdween.