Clicky


Persbureau AFP: organisatie Tour voert opnieuw coronaprotocol in

Persbureau AFP: organisatie Tour voert opnieuw coronaprotocol in
04-06-2023 19:27 | Sport | auteur ANP/AFP

PARIJS - De organisatie van de Tour de France voert opnieuw een coronaprotocol in. Dat melden bronnen aan het Franse persbureau AFP. De wedstrijdleiding lijkt daarmee problemen die zich onlangs in de Ronde van Italië voordeden te willen voorkomen.

In de Giro verlieten vele renners vorige maand de wedstrijd voortijdig vanwege een positieve coronatest. Onder hen was ook de Belg Remco Evenepoel, die op dat moment het klassement aanvoerde.

Het is de bedoeling dat betrokkenen in de Tour verplicht een mondkapje gaan dragen en ook moet iedereen weer voldoende afstand van elkaar houden, melden de bronnen. Renners en journalisten moeten weer in een zogenoemde 'bubbel' verblijven. Het uitdelen van handtekeningen door renners aan fans is er daardoor deze editie niet bij.

"Het stoort me niet zolang we allemaal gezond blijven. Ik zet liever een mondkapje op dan dat er een uitbraak ontstaat en veel renners worden uitgesloten vanwege het coronavirus", aldus David Gaudu, ploegleider van Groupama-FDJ tegen AFP.

De wedstrijdleiding maakt de plannen komende week bekend, is de verwachting.