Clicky


N50 maandag lange tijd gestremd door verschoven lading

N50 maandag lange tijd gestremd door verschoven lading [+foto's]
06-06-2023 09:08 | Overtredingen | auteur Redactie

ZWOLLE/KAMPEN - Maandagochtend reed een trekker met oplegger met slechts 60 kilometer per uur over de A28 en N50. De politie werd opgeroepen om polshoogte te nemen waarom de combinatie zo langzaam reed.

De vrachtwagen werd door de politie bij Kampen aangetroffen en gezien de staat van de oplegger meteen stil gezet op de vluchtstrook nabij de toerit.

De chauffeur vervoerde twee contragewichten voor een hijskraan welke gebruikt werd om windmolens te plaatsen. Deze twee contragewichten waren onvoldoende gezekerd waardoor deze bij een gemaakte harde remming van de chauffeur naar voren waren geschoven.

Aangezien beide contragewichten elk 10.000 kg per stuk wogen schoot dit door tegen het (versterkte) kopschot en (versterkte) zeil van de oplegger. Hierdoor brak een deel van het kopschot van het chassis af en ontstond er tevens een scheur in het dragende deel van het chassis.

Doordat de oplegger op deze manier niet verder kon, en mocht, rijden is er een berger en kraan ter plaatse gekomen om de lading over te laden en de oplegger af te slepen. Hierdoor is de N50 enige tijd gestremd geweest.

Tegen de vrachtwagenchauffeur is proces-verbaal opgemaakt.