Clicky


Explosie bij woning in Rotterdam, ook een 'knal' bij bedrijfspand

Explosie bij woning in Rotterdam, ook een 'knal' bij bedrijfspand
06-06-2023 10:38 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - In de nacht van maandag op dinsdag zijn kort na elkaar twee explosies bij panden geweest. Met deze twee ontploffingen staat het totaal aantal van dit soort geweldsincidenten in Rotterdam dit jaar op zestig. Dat zijn er meer dan in heel 2022, bevestigt een woordvoerder van de politie.

Bij een portiek aan de Eric Kropstraat in Rotterdam was even voor 03.45 uur een explosie. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt bij de ontploffing in de wijk Feijenoord. Rond hetzelfde tijdstip hoorden buurtbewoners volgens de politie ook een knal bij een bedrijfspand in de Joost van Geelstraat, in de wijk Delfshaven. Daar brak een klein brandje en waren ook geen slachtoffers.

De deur van de portiekwoningen is beschadigd. Mogelijk zijn er een of meerdere scooters bij het incident betrokken, meldt de politie. De schade aan het getroffen gebouw in de Joost van Geelstraat is volgens de politie beperkt gebleven.

Onderzoek

Er is op beide plekken een onderzoek ingesteld en getuigen worden opgeroepen zich te melden. Mochten er opnames zijn gemaakt van de voorvallen, dan kunnen die bij de politie worden aangeleverd.

Wie er achter deze ontploffingen zit is nog onduidelijk. Er is nog niemand aangehouden, zegt een woordvoerder van de politie. De politie weet nog niet of beide ontploffingen met elkaar verband houden. De twee incidenten passen in het patroon van de reeks explosies en beschietingen van woningen en bedrijfspanden die de stad de afgelopen jaren teistert. De explosies worden in verband gebracht met ruzies in het drugsmilieu.

Veiligheidsmaatregelen

De regio Rotterdam heeft de afgelopen jaren te maken met een groot aantal explosies. Er zijn veiligheidsmaatregelen genomen, zoals extra toezicht, en de politie heeft de opsporingscapaciteit uitgebreid. Inmiddels zijn een kleine vijftig verdachten aangehouden voor het buitensporige geweld, zoals explosies en schietpartijen, aldus de politie.