Clicky


Vrachtwagen met lithium-ionbatterijen in brand op Duitse A57

Vrachtwagen met lithium-ionbatterijen in brand op Duitse A57 [+foto's]
06-06-2023 12:09 | Brand | auteur Redactie

ALPEN - Maandagmiddag 5 juni is op de Duitse A57 in de richting van Krefeld een vrachtwagen in brand gevlogen. De trekker met oplegger stond bij aankomst van de brandweer al in lichterlaaie.

De ingezette brandweer begon onmiddellijk het vuur te bestrijden met verschillende teams die ademhalingsapparatuur droegen.

Omdat de vrachtwagen was geladen met enkele tonnen lithium-ionbatterijen, waren er aan het begin van de blusmaatregelen kleine explosies. De snelweg werd direct volledig afgesloten richting Nederland.

Om te zorgen voor voldoende watervoorziening op de plek van de brand werd een pendeldienst met meerdere tankbrandweerauto's opgesteld. Bij een school in Bönninghardt konden ze hun blustanks bijvullen.

Omdat de vrachtwagen op de vluchtstrook geparkeerd stond, sloeg het vuur ook over naar de omliggende begroeiing. In totaal moest zo'n 1000 vierkante meter berm en bossages worden geblust. De brandweer van Alpen werd ondersteund door meerdere brandweereenheden uit de omgeving. In totaal zijn zo'n 130 hulpdiensten ongeveer zes uur lang ingezet.