Clicky


Vier vermiste kinderen na vliegtuigcrash in Colombia levend gevonden

Vier vermiste kinderen na vliegtuigcrash in Colombia levend gevonden
10-06-2023 10:20 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

BOGOTA - De vier kinderen die op 1 mei crashten met een vliegtuig in het Amazonewoud in Colombia zijn vrijdag levend teruggevonden. Ze zijn naar de hoofdstad Bogota overgebracht voor medisch onderzoek. President Gustavo Petro kondigde de vondst van de kinderen opgetogen aan: "Een vreugde voor het hele land! De vier kinderen die 40 dagen geleden verloren zijn gegaan in de Colombiaanse jungle zijn levend teruggevonden."

"Ze zijn verzwakt. Maar laat de doktoren hun diagnoses stellen", vertelde Petro aan de media in Bogota. "Ze waren alleen, ze hebben het zelf gered. Het is een voorbeeld van extreem overleven dat de geschiedenis in zal gaan."

Bij de reddingsoperatie van de kinderen waren militairen, brandweer en medewerkers van de civiele luchtvaart betrokken. De autoriteiten hebben meer dan een maand in de jungle naar de kinderen gezocht. Eerder was er al hoop dat de kinderen nog in leven waren, doordat tijdens de zoektocht dagen na de crash eigendommen en een deels opgegeten appel in het gebied rond de plaats van de crash waren gevonden.

Ten tijde van de crash waren de kinderen 13, 9 en 4 jaar oud, de jongste was 11 maanden. Het vliegtuig was onderweg naar San José del Guaviare in het midden van Colombia toen het van de radar verdween. Bij het ongeluk kwamen drie volwassenen om. De oorzaak van de crash is nog niet bekend.