Clicky


Stroomstoring Vlaardingen volledig opgelost

Stroomstoring Vlaardingen volledig opgelost
11-06-2023 09:58 | Binnenland | auteur ANP

VLAARDINGEN - [update 12:19 uur] De stroomstoring die meer dan tienduizend adressen in Vlaardingen rond 06.50 uur trof, is volledig opgelost. Alle klanten hebben sinds 10.28 uur weer stroom, meldt netbeheerder Stedin. De oorzaak van de storing was een kapot onderdeel in het hoogspanningsstation.

De brandweer moest in de ochtenduren ter plaatse komen, omdat er rook uit het hoogspanningsstation kwam. Pas daarna konden de monteurs aan de slag. Een woordvoerder van de veiligheidsregio meldde eerder dat het niet ging om een brand, alleen om rook.

Vanwege de verwachte hitte hebben diverse hulpdiensten zondag een crisisteam gevormd om te overleggen over de impact van de stroomstoring op bijvoorbeeld verpleeghuizen. De woordvoerder van de veiligheidsregio legt uit dat er bijvoorbeeld geen waterdruk was en dat de zonwering het niet deed. De vrees was dat de ouderen snel zouden uitdrogen, maar uiteindelijk was het niet nodig om water te laten uitrukken naar de verpleeghuizen.

De Jumbo in het Vlaardingse winkelcentrum De Loper is vanwege de stroomstoring anderhalf uur later opengegaan, vertelt een woordvoerder van de supermarktketen. Klanten kunnen zondagochtend nog wel problemen ondervinden met pinnen aan de kassa. Daar wordt volgens de zegsman nog aan gewerkt. Jumbo zoekt ook nog uit of er producten bedorven zijn doordat er een aantal uur geen stroom was.