Clicky


Tien doden bij busongeval in Australië, buschauffeur gearresteerd

Tien doden bij busongeval in Australië, buschauffeur gearresteerd
12-06-2023 09:15 | Buitenland | auteur ANP/AFP

SYDNEY - Bij een ongeval met een bus zijn in de nacht van zondag op maandag dicht bij de Australische stad Sydney tien mensen omgekomen. Het gaat om het ergste verkeersongeval in Australië in zestien jaar.

De bus vervoerde gasten van een bruiloft die plaatsvond bij een wijngaard even buiten Sydney, waar hij kantelde. De toedracht van het ongeval is nog onbekend.

Meer dan twintig gewonde passagiers werden naar het ziekenhuis gebracht en zijn stabiel, meldt de politie. Een van hen verkeert in kritieke toestand. Sommige passagiers konden zichzelf uit de bus bevrijden en hulp zoeken, meldde de politie.

Chauffeur gearresteerd

Na een alcoholtest werd de 58-jarige chauffeur van de bus gearresteerd, aldus de politie. Hij zou meewerken aan het onderzoek en wordt voorlopig niet van een misdrijf verdacht.

Sinds 2007 vond in Australië geen verkeersongeval met meer doden plaats. Bij het ongeval zouden geen kinderen betrokken geweest zijn. "Het is zo wreed en verdrietig en zo oneerlijk dat zo'n vreugdevolle dag op een prachtige plek eindigt met zo'n verschrikkelijk verlies aan mensenlevens", zei premier Anthony Albanese.